+359 898 811 880
info@pilatesmaria.com
Кои сме ние

Кои сме ние

Кой стои зад бранда PILATES MARIA?

Казвам се Мария . Спортът , здравословният начин на живот  , психологията и темата за личностното развитие , винаги са заемали важно място  в живота ми. От дете започнах да посещавам различни курсове по танци, пилатес, каланетика, стречинг ,йога и други .

Редовните физически упражнения винаги са ми носили радост, добро самочувствие, увереност и повече тонус в ежедневните ми дейности. От всички спортове, с които съм се занимавала, пилатес се превърна в част от нещата, които правя всеки ден, тренировка, която съчетава в себе си всичко, от което тялото ми има нужда като физическо натоварване, терапевтична практика за здрав гръб, комплекси, с които поддържам постоянно тегло, здрави и силни мускули.

ТРЕНЬОРСКАТА ПРОФЕСИЯ

Естествено през 2013 година се роди идеята да науча основата на треньорската професия. Записах се през 2014 година в НСА и Българска федерация по йога на двегодишен курс за обучение, където задълбочено изучавах правилно изпълнение на комплексите, физиология, анатомия, както и много дисциплини, свързани с преподаването и практикуването на професията професионален треньор. Завърших курса успешно и продължих да се обучавам и усъвършенствам все повече. Междувременно започнах да водя йога класове в първото си студио Yoga Studio Eleven, което отвори врати още през 2013 година.

През 2017 година завърших допълнителен курс за професионален треньор по Пилатес. Година по-рано бях родила второто си дете и се бях възстановила напълно физически . Редовното изпълнение на комплексите ми дава сила,гъвкавост и постоянство в теглото.

Открих нова, по-голяма зала на бул. Ботевградско шосе и от началото на 2018 година водя там часовете си 3 пъти седмично. Тренировките ми съчетават основни комплекси от пилатес, стречинг, балет, каланетика и йога.

ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ

През 2019 година записах магистърска степен по психология в Московския институт по психоанализа. Направлението ми е Корекция на теглото ,нутриционистика и психодиетология .В бъдеще планувам да работя с клиенти във връзка с корекция на теглото , тъй като зад наднорменото тегло (както и поднорменото) ,стоят определени психологически процеси и дори най-подходящите хранителен режим и физически упражнения не могат да доведат до достигане и задържане на мечтаните килограми ,ако не бъдат отработени травмите ,довели до натрупването или загубата на килограми.Психологията е наука за душата . Мисля ,че всеки човек има нужда да се грижи цялостно за себе си ,за да бъде физически и психически здрав . Моята мечта е в тази посока : да работя с клиентите си в различни посоки по пътя на личностното усъвършенстване.


ПИЛАТЕС

Клиентите ми споделят, че се чувстват много добре след тренировка и че болките в гърба минават. За мен това е радост и удовлетворение, защото мога да споделям моите знания и умения с повече хора. Също така виждам огромна промяна при тези, които тренират редовно-загуба на килограми, оформяне и стягане на тялото, промяна на стойката и излъчването и усещането за щастие.

ОНЛАЙН ТРЕНИРОВКИ

Идеята за онлайн тренировки доиде от клиентите. Много хора ме питат дали нямам записи от часовете, които да могат да използват вкъщи или когато са на почивка, или когато работното им време или домашните задължения не позволяват да посещават редовно часовете. Така се появи идеята за сайт с онлайн тренировки, които да могат да се изпълняват навсякъде и по всяко време. Започна работата ми с екипа по този проект, който се оказа едно от най-удовлетворяващите неща, които съм правила в професионалния ми път. Разработих система, която да е подходяща както за начинаещи, така и за спортуващи хора. Универсална, с постепенно увеличаващо се натоварване, тази система е подходяща за хора на всякаква възраст. Заснета е професионално на видео в 14 урока, като всяко занимание е с продължителност от 30-35 минути. Може да се използва навсякъде и по всяко време. Изпитана и доказана по време на тренировките ни в залата и по време на моите лични ежедневни тренировки за последните години, препоръчвам тази система на всички, които искат да изглеждат добре на всяка възраст и са готови да работят върху себе си и в полза на здравето и самочувствието си. Защото освен да изглеждаме добре, е важно да се чувстваме добре.

Самият Джоузеф Пилатес казва, че добрата физическа форма е първата предпоставка за щастие. Негови са и думите:

’’След третия път ще почувствате разликата, след десетия път ще видите промяната, а след тридесетия път ще имате ново тяло.”

От собствен опит ще добавя, че когато включим редовни тренировки в ежедневната си програма, отделяйки по 30 минути на ден за себе си, ние поставяме едно ново начало, изграждаме своето ново тяло, ново самочувствие и завинаги се избавяме от болките в гърба. Постепенно и за постоянно можем да свалим излишните килограми без глад, по един приятен начин.

Добре дошли в нашата щастлива общност. Тук правим това, което обичаме и обичаме това, което правим.

7-дневна безплатна програма - Пилатес начинаещи

7-дневна безплатна програма - Пилатес начинаещи

30-дневна програма - Пилатес начинаещи

30-дневна програма - Пилатес начинаещи

365-дневна пълна програма “НОВО ТЯЛО”

365-дневна пълна програма “НОВО ТЯЛО”

VIP пакет 60 месеца достъп до всички видеоуроци

VIP пакет 60 месеца достъп до всички видеоуроци